Vil du vide hvordan Hanne slap fri fra angstens begrænsende "fængsel"?

2024-04-04

Fri fra Angstens Fængsel: En Rejse Mod Livsglæde, Ro og Frihed

Kære, dig der læser med.

I dag vil jeg gerne dele en inspirerende fortælling med dig om Hanne. En modig kvinde, der årevis kæmpede sig igennem et liv fyldt af angst og bekymringer, for nu endelig at finde frihed og glæde og komme på "den anden side" angsten. Hendes rejse er en powerfuld og på samme tid kærlig påmindelse om, hvor meget vi mennesker er i stand til at opnå, når vi modigt konfronterer vores indre dæmoner, søger hjælp og bruger redskaberne som vi lærer.

Hanne levede i årevis med en mere eller mindre konstant følelse af uro, fysiske symptomer der gang på gang overvældede hende og oplevelsen af frygt. Hendes angst og de mange bekymringer havde taget magten over hendes liv, fortalte hun i mit første møde med hende. Det begrænsede hende bl.a. i, at følge sine drømme, kunne præstere frit på jobbet og i at kunne nyde de daglige glæder. Bekymringstanker forfulgte hende i hverdagen og gjorde det svært for hende at fokusere på arbejde og relationer. Hun følte sig fanget i et mørkt fængsel af sin egen angst.

Men Hanne besluttede sig en dag for, at bryde fri fra denne onde cirkel. Hun søgte metakognitiv hjælp og det skulle vise sig at være det første vigtige skridt på vejen mod forandring. Gennem metakognitiv terapi lærte Hanne at forstå sine tanker og bekymringer på en ny måde. Hun lærte at se dem som netop det - blot tanker, ikke nødvendigvis sandheden. 

Gradvist begyndte Hanne at tage kontrollen tilbage over sit liv. Hun lærte at identificere og udfordre de negative tankemønstre samt strategier, der havde holdt hende tilbage og "fanget i angsten" i så lang tid. Med helt konkrete redskaber, øvelse, støtte og vejledning begyndte hun at genvinde kontrollen i sit liv uden frygt. Hun opdagede, at der var andre muligheder og at hun tiltagende kunne vælge at "hoppe af" bekymringstanke-toget og vælge en ny mental "destination".


Allerede hurtigt i terapiforløbet begyndte Hanne at mærke en forandring i sig selv og i hendes relation til angsten. Hun følte sig stærkere, mere selvsikker og mere i stand til at tackle livets udfordringer, herunder angsten og de fysiske symptomer som angsten gav. Hun oplevede en nyfunden ro og glæde, som hun ikke havde følt i årevis. Livet begyndte at åbne sig for hende på ny og hun følte sig endelig fri fra angstens greb. Angsten afholdt hende ikke længere fra at gøre ting, tage ud at handle, at fremlægge et projekt på jobbet eller at tage til koncerter. En helt ny oplevelse og følelse som gjorde, at Hanne ikke længere frygtede angsten eller brugte tid på den. Som hun sagde i en session: "Den er ligesom bare blevet opløst og fylder slet ikke noget mere i min hverdag. Mærker slet ikke angsten mere - det er HELT VILDT!"

Hanne er i dag dybt taknemmelig for de konkrete redskaber, som metakognitiv terapi har givet hende og som hun ikke havde oplevet at få fra andre metoder eller tilgange hun havde prøvet tidligere. Hun føler sig rustet til at håndtere livets udfordringer med lethed og ro, og hun er begejstret for den nye retning, hendes liv har taget.

Hvis du genkender dig selv eller en du holder af i Hannes historie og føler dig fanget af angstens greb, så husk, at der er håb. Du behøver ikke kæmpe alene eller længe. Metakognitiv terapi kan være nøglen til at frigøre dig fra angstens fængsel og genopdage livets glæder og muligheder og der er ikke tale om flere års hård terapi - de fleste oplever dette på bare 6-12 sessioner.

Hanne er sej og skøn, og et helt almindeligt menneske som dig og mig - hun og mange andre er allerede blevet hjulpet med de metakognitive redskaber. Du kan også!

Lad os sammen finde vejen mod et liv fyldt med glæde, ro og meningsfulde oplevelser.

Med varme hilsner,

Berit Kafton Simonsen

Metakognitiv Terapeut

BOOK EN GRATIS AFKLARENDE SAMTALE 

Book en gratis afklarende samtale samtale pr. telefon (ca. 15. minutter)

Afbudsregler:

Ønsker at ændre eller melde afbud til din samtale, skal dette ske senest kl. 12.00 dagen før samtalen. Du kan melde afbud eller ændre din tid via sms, opkald og e-mail.

Generelt:

+45 24249154

bks@beritkafton.dk

Hospitalsgade 4, lokale 7, 6000 Kolding