METAKOGNITIV GRUPPETERAPI

På bare 12 uger får du værktøjerne til at leve et hverdagsliv "fri" for stress, angst og depression. Du vil lære værktøjerne at kende og træne dem, så du bliver klar til at kunne bruge dem effektivt - igen og igen.

👉 Tilmeld dig et af vores gruppeterapi forløb i Kolding, Sønderborg, Åbenrå eller Online.

12 ugers metakognitiv gruppeterapi mod fx. stress, angst og depression

Vil du blive fri fra stress, angst og depression? Vil du have mere nærvær og overskud i din hverdag og slippe for bekymringer og overtænkning?

Så har vi skruet et metakognitiv forløb sammen til dig, hvor du i en gruppe med op til 9 deltagere sikrer dig de allerbedste redskaber til mental sundhed og til at kunne leve meget mere lige nu.

Ved at melde dig til et metakognitiv gruppeforløb har du taget et stærkt initiativ, hvor du sammen med ligesindede satser på evidensbaserede værktøjer formidlet af engagerede terapeuter.

 • Vi hjælper dig i gang

 • vi støtter dig igennem den første tid

 • og vi hjælper dig med at holde fast i de nye vaner.

Vi har struktureret og afprøvet forløbet for dig og alt du behøver at gøre er at møde op og tage imod de redskaber og indsigter, der serveres på forløbet.

Metakognitiv gruppeterapi er til dig, hvis du;

 • Oplever, at det er svært at være nærværende og til stede i nuet, og er du samtidigt motiveret for, at få det bedre og har et ønske om at kunne leve livet mere frit og nærværende.

 • Føler, at negative tanker og følelser spænder ben for dig og kan "løbe" af med dig. At de holder dig fanget eller afholder dig fra at gøre det, du vil elske.

 • Oplever, at dine bekymringer har taget kontrollen og sat dig ud af spillet. 

 • Bøvler med stress, mental overbelastning eller symptomer på stress så som manglende overblik eller påvirket humør og drømmer om, at overvinde stress her og nu, samt forebygge stress på den lange bane.

 • Er træt af at bruge din tid på at "regne den ud", analysere dine følelser eller prøve på at forstå, hvorfor du har det, som du har. Eller hvad den bagvedliggende årsag til den psykiske mistrivsel mon er.

 • Oplever hjertebanken, uro, svimmelhed eller anden kropsligt ubehag, uden at det skyldes noget fysisk.

 • Har forsøgt at hvile, meditere, google, gå eller samtale dig ud af din situation. Eller modtaget anden psykologisk behandling igennem længere tid – uden at få det markant bedre.

 • Føler dig tømt for overskud, kortluntet og måske, du sover dårligt om natten.

 • Vil have det bedre, uden at skulle tale om din fortid igen og igen.

 • Gerne vil være et helt menneske med et selvværd, der boostes dag for dag og med overskud samt fokus til at leve livet meget mere, lige nu.

 • Ønsker de mest effektive og evidensbaserede redskaber til at håndtere stress, angst, panikangst, social angst, OCD, PTSD og depression - anden psykisk lidelse eller psykisk mistrivsel. Så du kan booste dit mentale helbred, opnå mentalt overskud, trivsel og livsglæde ud fra en effektiv behandling og evidensbaserede træningsøvelser.

 • Kan se fordelen i at være en del af et værdifuldt og trygt fællesskab - uden at skulle fortælle intime detaljer eller udpensle dine bekymringer og grublerier.

På et 12 ugers Metakognitivt Gruppeforløb hos Metatrivsel, vil du:

 • Lære dig, at begrænse de mekanismer, der er årsag til stress, depression, angst - uanset dine livsomstændigheder.

 • Lære dig at holde fokus på de ting, der virkelig betyder noget for dig, så du kan nå dine mål og livsdrømme med ro i maven.

 • Lære dig at kunne opretholde dit selvværd, uanset hvad der sker dig, eller hvilke livsvilkår du møder.

 • Vise dig en ny forståelse af stress, nemlig at stress ikke er farligt men helt almindeligt, og at det er noget, du kan styre uanset mængden af indre og ydre krav.

 • Lære dig at øge dit selvværd og din livskvalitet og du får effektive redskaber til at overvinde negative tanker der kører i ring og forhindrer dig i at nå dine mål eller giver dig en dårlig selvfølelse.

 • Vise dig, at der er mange andre, som har lignende udfordringer som dig selv, og som går gruppeforløbet i møde med spændthed og måske indre uro. Som i det trygge rum som en metakognitiv gruppe er, øger deres livskvalitet, minimerer grublerier, angst, depression i forløbet og får en helt ny relation til deres tanker og følelser.

 • Give dig de rette værktøjer til at kunne håndtere overtænkning, tankemylder, tristhed, reducere bekymringer og grublerier med udgangspunkt i dine egne problemstillinger.

 • Hjælpe dig til at holde fast i de nye vaner ved at øve, træne og kvalificere de nye redskaber igennem hele forløbet, så du bliver klar til at bruge dem også på den lange bane.

 • Lærer dig, hvordan de gamle usunde tankemønstre kan holde dig fast i psykisk mistrivsel, stress, angst, panikangst og depression.

 • Vise dig, hvordan du med de evidensbaserede metakognitive redskaber kan opnå et helt nyt forhold til dine tanker og følelser, hæve dit selvværd og opleve behandling målrettet mod det, du vil elske at leve.

 • Tilbyde dig et unikt fællesskab med støtte, metakognitiv inspiration understøttet af forskningen, større effektivitet end traditionel gruppeterapi og deltagere, der ligesom dig er metakognitiv nysgerrige. Og så koster metakognitiv gruppeterapi stort set ikke mere, end hvis du fik tilskud fra lægen. 

Det siger vores tidligere deltagere om gruppeterapien:

Kunne være spændene ikke at skrue tiden tilbage, og så møde Berit en måned inden min første indlæggelse på Åbenrå psyk.

Det gik nemlig helt galt. - Skulle snart til at betale husleje derude, så meget jeg var der. Sjovt, var det ikke.

Men så møder jeg to af de vigtigste kvinder i mit liv. Først en psykiater "P" og så Berit Kafton Simonsen´s Metakognitive forløb. Uden de to tør jeg slet ikke tænke på, hvor jeg havde været idag.

Så hvis du har lidt problemer med tankerne, så hop med på et forløb! Havde jeg bare, mødt de to 1-2 måneder inden min første indlæggelse, er jeg næsten sikker på, at jeg havde undgået 3år i helvede.

I dag har jeg det psykisk l godt.

Lars

Deltager Gruppeterapi

Tænk at man faktisk kan lære at have kontrollen...

Det er fantastisk at opleve, at jeg så hurtigt er på vej til at kunne styre det med, at mine tanker indimellem forvilder sig ind i en nedadgående spiral, som overhovedet ikke gør noget godt for mig. Det kræver at man indser hvilke tanker, der fylder alt for meget. Tænk at man rent faktisk kan lære at have kontrollen over det! Det er da langt sjovere at have en hverdag, hvor man kan undgå at bruge unødvendige kræfter på dem, der egentlig bare trækker mig nedad. Jeg vil da langt hellere fylde mit liv med gode ting, og tanker, der gør mig glad. Selvfølgelig kræver det øvelse det her, men har man først forstået tankerne bag det metakognitive, så er det faktisk ikke så svært at få ind under huden. Jeg ville ønske, at mange flere lærte det her - for det giver ro og er så livsbekræftende!! - deltager gruppeterapi 

Rikke

Deltager Gruppeterapi

Tænk at få modet til at gå imod frygten for frygten.

At få modet - fordi jeg ikke er alene i det - fordi vi eksperimenterer og undersøger - fordi du går med på sidelinjen - til at prøve noget, jeg både har frygtet så meget og samtidig drømt om at ændre i så mange år. Og nu du gav mig modet - har indset og mærket - at det kan lykkes - overraskende godt og forholdsvis nemt. Det ikke at være helt alene om det - giver en tryghed og mod på at prøve at ændre ellers fastholdte mønstre, som har holdt mig fanget og ædt af mig og min energi i årenes løb.

Indtil videre har jeg opdaget, at jeg godt kan kontrollere en del af mine tanker og følelser!!

Lea

Deltager Gruppeterapi

Noget af det bedste ved gruppeterapi forløbet er, at det allerede virker efter få samtaler, og at man får et redskab, som er let at arbejde med.

Du skal skynde dig at booke en plads på det næste metakognitive gruppeforløb, fordi det er hammergodt, og fordi man hurtigt kan mærke en bedring og mindre symptomer.

Vi deltog også sammen som ægtefolk på et gruppeforløb, og det gav os muligheden for at støtte hinanden og øve derhjemme. Det bruger vi flittigt. 

Margrethe Holm

Deltager Gruppeterapi

Jeg kan nu SELV kontrollere, hvor meget tid, jeg bruger på at bekymre mig.

Jeg har fået øjnene op for, at vi er flere meget forskellige mennesker, som bekymrer os om forskellige ting. Det er rart og trygt at dele i gruppen.

Og det bedste af det hele - Det virker!

Berit er utrolig dygtig og engageret, og det giver så meget mening! Utroligt, men det virker!

Bruger langt mindre tid på bekymringer nu. 

Anders

Deltager Gruppeterapi

Af hjertet Tak!

At du går med mig!!!

Tænk at der allerede er skabt forandringer - som jeg næsten havde opgivet håbet på!!!!!

Tak også at du deler. så jeg kan spejle mig i dig. Tak!!! 

Nanna

Deltager Gruppeforløb

Mød din terapeut

Berit Kafton Simonsen er ansvarlig for gennemførslen af gruppeterapi og har stor erfaring hermed. Berit er uddannet (i 2024) fra Cektos, som ledes af Pia Callesen - kvinden der for alvor "fik" den metakognitive terapi og metode til Danmark samt bidrog med evidens hertil bl.a. i forhold til angst og depression.

Ligeledes er Berit deltagende på en international masterclass med ophavsmanden til metoden og den metakognitive terapi, Dr. Adrian Wells, som forventes at resultere i en anerkendt international certificering i 2024.

Berit er løbende underlagt supervision af egen terapi og praksis for at dygtiggøre sig yderligere og samtidigt sikre en høj kvalitet i den metakognitive praksis. Berit har allerede mange timers individuel terapi timer bag sig og har ligeledes gennemført flere succesfulde og roste gruppeforløb.

Husk: Du er ikke dine tanker og følelser, du har dem!

Et metakognitiv gruppeterapi forløb hos Metatrivsel indeholder:  

 • 1 individuel opstarts session online - helt unikt tilbud, som sikrer, at du kommer godt fra start samt, at du får udarbejdet din helt egen oversigt over dit tankemønster, dine symptomer, dit mål og din vej dertil.

 • 6 gruppesessioner  (dvs. 13 timers kompetent metakognitiv terapi i alt i metakognitiv gruppe

 • Din helt egen personlige fremtidsplan, så du ikke får tilbagefald.

 • Mulighed for at stille spørgsmål til netop det, DU arbejder med, til hver gruppesession.

 • Før og efter- tests, så du tydeligt kan følge dine fremskridt.

 • Kompetent support i forløbsperioden.

 • Konkrete værktøjer til at kunne håndtere også fremtidige symptomer og fastholde din nye mentale sundhed og psykiske trivsel.

 • Din helt egen lækre notesbog til dit metakognitive gruppeforløb.

 • Snacks, drikkevarer og en hyggelig, fortrolig stemning på holdene. 

 • Mindre hold som en prioritering fra vores side for at give DIG det største udbytte og den bedste oplevelse i de metakognitive grupper.

 • Særlige VIP-muligheder undervejs i forløbet - med gode rabatter på bl.a. individuelt forløb.

 • B O N U S: Et UNIKT fællesskab af ligesindede mennesker i samtlige gruppeforløb, der ligesom dig brændende ønsker sig at komme ud af den situation, de befinder sig i - deres psykiske udfordringer - og er KLAR til fremme deres mentale sundhed nu og holde den fremover.

 • B O N U S: Mulighed for en individuel "hvad så nu" samtale efter gruppeforløbet, så du kommer godt videre. 

Hvad koster det, og hvor kan jeg se de kommende metakognitivt gruppeforløb?

Metakognitiv gruppeterapi er for mange mere økonomisk lette, og prisen på metakognitiv behandling kan her holdes på et leje, der svarer til, behandling med henvisning fra lægen.

Et metakognitivt forløb gør således effektiv metakognitiv terapi tilgængeligt og muligt for langt de fleste, der drømmer om at blive "fri" for unødige bekymringer og grublerier, udbrændthed, stress, symptomer, der fylder negativt, minimere psykisk lidelse, angst og depression. Og igennem forløbet lære redskaberne til et meget friere liv, bedre søvn, mental sundhed og større ro.

Du kan finde kommende gruppeforløb/ metakognitiv gruppeterapi, individuelle sessioner og andre tilbud i "kalenderen" lige HER

Stadig i tvivl?

Det er helt naturligt - måske du allerede har prøvet en del. Vidste du, at man faktisk også kan være bange for, om det nogensinde vil lykkes med at få det bedre? - Det er også helt normalt.

Læs med herunder hvad et lille udpluk af klienter har sagt om deres proces og udbytte fra sessionerne.


Læs med hvad nogle af den siger her:

Det har andre spurgt om:

Herunder kan du se en række spørgsmål, som andre har spurgt om:

Kan jeg få en henvisning fra lægen til metakognitiv gruppeterapi? 

Nej, det kan du desværre ikke, men vi har sat prisen så lav, at en terapitime i metakognitiv gruppeterapi ligger i ca. samme pris, som hvis du havde en henvisning til behandling af fx. angst og depression - ca. 308 kr. pr. terapitime!

Kan jeg stadig være med, selvom jeg ikke har lyst til at fortælle de andre, om mit problem og det, jeg bøvler med? 

JA i høj grad, da du i metakognitiv gruppeterapi netop ikke behøver at dele sårbare detaljer, livshistorier eller lignende, da det ikke er indholdet af dette, vi beskæftiger os med, men mere hvad du GØR med det. Så du fortæller, hvad du har lyst til i gruppesessionerne - og netop her er den individuelle opstartssession særlig værdifuld og megagivende.

Der er så mange, der tilbyder en masse forskelligt, kan jeg være sikker på, at terapien her er af god kvalitet?

 JA, du er sikret metakognitiv terapi af høj kvalitet, som er tro mod metoden og tager udgangspunkt i den enkelte deltager på forløbet. Terapeuten er ud over en kontinuerlig læring og faglig dygtiggørelse også underlagt løbende supervision af nogle af Danmarks førende metakognitive psykologiske supervisors (min. level 1 MCT-I certificerede). Terapeuten er selv under uddannelse hos professor Hans Nordahl og selveste ophavsmanden til metakognitiv terapi og metode, Adrian Wells, til at blive certificeret MCT-I terapeut level 1. Det er den anerkendte internationale certificering, vi også kalder MCT-I level 1 og som i høj grad er et kvalitetsstempel indenfor og ikke mindst af metakognitiv terapi.

Tror du, JEG kan finde ud af det? - Jeg har prøvet så meget, som ikke har virket...! 

JA. Den metakognitive metode og redskaberne heri er forholdsvis simple at gå til og at øve. Vi dygtiggør os fælles i dem i et metakognitivt gruppeforløb, så vi bliver endnu skarpere til at bruge dem. Og ikke mindst støtter hinanden i at implementere dem i vores hverdagsliv, så vi skaber nye og bedre vaner.

Virker det også for mig? 

Metakognitiv gruppeterapi er den terapiform med den højeste effekt på psykiske lidelser som fx. stress, angst og depression lige nu. Terapien og metoden er evidensbaseret, hvilket betyder, at den er understøttet af forskning og masser af praksiserfaring fra området. Som alt andet nyt, herunder nye vaner, handler det om at GØRE det, du lærer - Når vi GØR det, øver os og prioriterer det, så virker det!

Hvilke psykiske lidelser virker det på?

Metakognitiv terapi og metakognitiv gruppeterapi har vist sig særdeles effektiv i forhold til bl.a. OCD, PTSD, depression, forskellige former for angst. Kliniske erfaringer viser ligeledes virkelig gode resultater mere bredt fx. også i forhold til lavt selvværd, søvnproblematikker osv.

Jeg ved ikke, om jeg har råd...... jeg har efterhånden prøvet meget...? 

Det er kun dig, der kan afgøre om du har råd til et metakognitiv forløb/ gruppeterapi. Vores påstand er, at langt de fleste af os - hvis ikke alle - vil have råd, hvis vi kigger efter og prioriterer det. Prisen pr. terapitime er markant lavere her, og du får stadig terapi af høj kvalitet. Du får redskaberne til at kunne skabe meget mere mental sundhed i dit liv, til at kunne få det langt bedre og til at kunne LEVE et liv, du vil trives i. Så prøv at vende spørgsmålet om - hvad ville det egentlig være værd for dig, hvis du fik det bedre og kunne leve livet mere frit og nærværende? 


OK - Jeg er K L A R til en hverdag fri for 

stress, angst, OCD og depression!

- Og vil gerne benytte tilbuddet og spare  500kr lige nu! 👇

(Rabatten er fratrukket på linket)

Jeg glæder mig til at tage imod dig på et næste forløb.

Eller kontakt mig via. mail på bks@beritkafton.dk hvis du vil høre mere. Du kan også booke din plads direkte på et af de kommende gruppeforløb HER.


Kontakt os hellere end gerne

Har du yderligere spørgsmål, tvivl om forløbet er noget for dig eller om du måske drager bedre nytte af individuelle sessioner, eller noget helt andet? Så er du meget velkommen til at kontakte mig her for en uforpligtigende snak:

Afbudsregler:

Ønsker at ændre eller melde afbud til din samtale, skal dette ske senest kl. 12.00 dagen før samtalen. Du kan melde afbud eller ændre din tid via sms, opkald og e-mail.

Generelt:

+45 24249154  

bks@beritkafton.dk 

Hospitalsgade 4,  lokale 7,  6000 Kolding