METAKOGNITIV TERAPI & COACHING 

Bliv fri fra de udfordringer, der står i vejen for dig og lev livet meget mere.

Op mod 75-80% oplever en mærkbar bedring eller helt at blive "fri" fra stress, angst, depression, OCD og andre former for mental mistrivsel i løbet af bare 5-13 sessioner med Metakognitiv Terapi.

Book en gratis for-samtale her og hør, hvordan du kan opnå bedre mental sundhed allerede i dag: 

Metakognitiv Terapi er for dig der:

 • Bøvler med angst, stress, OCD, PTSD og depression.

 • Oplever, at tankemylder, bekymringstanker eller grublerier fylder alt for meget i din hverdag.

 • Har prøvet andre behandlingsmetoder, psykologforløb, gåture, hørt podcast eller mediteret, uden det har haft den ønskede effekt.

 • Oplever, at tankerne kan løbe afsted med dig, og at det er ude af din kontrol at få dem stoppet igen.

 • Er træt af det mentale spænder ben for det, du drømmer om, eller for at kunne leve et liv, du ønsker at leve.

 • Igen og igen oplever at blive ramt af stress eller anden form for psykisk mistrivsel - på jobbet eller privat. 

Et Metakognitiv forløb hos Metatrivsel vil kunne:

 • Lære dig, at det er fuldt ud muligt at kunne genvinde kontrollen over måden, du håndterer dine tanker, din opmærksomhed, bekymringer og grublerier på samt tiden, du bruger på dette og vise dig, hvordan du gør!
 • Lære dig at øge dit selvværd og din livskvalitet, og du får effektive redskaber til at overvinde negative tanker, der kører i ring og forhindrer dig i at nå dine mål eller giver dig en dårlig selvfølelse. 
 • Vise dig, en ny forståelse af stress, nemlig at stress ikke er farligt men helt almindeligt, og at det er noget, du kan styre uanset mængden af inde og ydre krav.
 • Lære dig, at holde fokus på de ting, der virkelig betyder noget for dig, så du kan nå dine mål og livsdrømme med ro i maven, og som støtter dig i dagligdagen.
 • Lære dig, at metakognitiv terapi kan begrænse de mekanismer, der er årsag til stress, depression, angst - uanset dine livsomstændigheder.
 • Vise dig, hvordan du med de evidensbaserede metakognitive redskaber kan opnå et helt nyt forhold til dine tanker og følelser, hæve dit selvværd og opleve behandling målrettet mod det, du vil elske at leve.
 • Bevidstgøre dig om de metakognitive overbevisninger, som styrer din måde at håndtere negative tanker eller følelser på i dag og lære dig, hvordan du kan forholde dig anderledes til de metakognitive overbevisninger, så de "forandres" og tjener dig også på den lange bane.
 • Tilbyde dig et unikt fællesskab med støtte, metakognitiv inspiration understøttet af forskningen, større effektivitet end traditionel terapi eller behandling og med mange forskellige personligheder, som alle har terapiforløbet, metakognitiv coaching forløb og sessioner til fælles. 
 • Hjælpe dig til at holde fast i de nye vaner i dit liv og din hverdag ved at øve, træne og kvalificere de nye redskaber igennem hele forløbet, så du bliver klar til at bruge dem også på den lange bane.
 • Give dig de rette værktøjer til at kunne håndtere overtænkning, tankemylder, negativ egen tænkning, depressive symptomer, de voldsomme oplevelser, som fx. angsten medfører, tristhed, negative tanker, reducerer bekymringer og grublerier med udgangspunkt i dine egne problemstillinger.

Vil du at lære disse effektive redskaber og blive fri fra det du bøvler med?

Så book en gratis afklarende samtale i dag, så vi kan finde din vej til bedre mental sundhed og se hvordan metakognitiv terapi kan hjælpe dig.

BOOK DIN GRATIS AFKLARENDE SAMTALE HER

Hvad er metakognitiv terapi eller behandling?

Metakognitiv terapi er en nyere evidensbaseret psykologisk behandlingsmetode udviklet af professor Adrian Wells og som er særdeles effektiv til behandling af mange psykiske lidelser, mistrivsel og psykiske symptomer.

Metoden bygger på en forståelse af sindet som værende selvregulerende, hvis vi da giver det lov og ro til at være det.

Den populære og evidensbasserede terapi og metode, rummer konkrete redskaber, til effektiv behandling af psykiske lidelser som Stress, Angst, Depression, OCD og PTSD samt andre former for psykisk mistrivsel, som lavt selvværd, negative tanker, tankemylder, nedtrykthed bekymringer eller grublerier.

Der findes omfattende og evidensbaseret dokumentation for effekten af metakognitiv terapi, som har gjort terapiformen særdeles populær og eftertragtet.

Den metakognitive metode er velegnet til langt de fleste psykiske lidelser og psykiske problemer, så som angst og depression (herunder fx. enkeltforbier, generaliseret angst, sygdomsangst og social angst), OCD og PTSD.

Kliniske erfaringer viser ligeledes lignende resultater i forhold til mere generelle psykologiske problematikker som indre uro, negativ egen tænkning, tristhed, der fylder for meget, håbløshed og lavt selvværd.

I metakognitiv terapi går vi på opdagelse efter de specifikke og underliggende strategier i din tænkning, som aktiveres, når du bliver trigget i egne tanker eller følelser. Terapien søger at reducere sådanne strategier, da de kan vedligeholde eller endog forværre den psykiske mistrivsel og dermed også at ændre de uhensigtsmæssige metakognitive overbevisninger.

Sammen udforsker og eksperimenterer vi med andre måder at forholde sig til sine tanker, følelser, kroppen eller situationer på. Herunder den tid, vi bruger på at håndtere disse, da tiden iflg. Adrian Wells har vist sig afgørende for graden af den oplevede mistrivsel eller psykisk sygdom.

Der er i metakognitiv terapi ikke nødvendigt at grave i fortiden, fortælle om barndommen, forløse traumer og finde årsager til, hvorfor du anvender de nuværende strategier. De har højest sandsynligt hjulpet dig på et tidspunkt eller været det bedste, du havde at gribe ud efter for at bedre situationen. Nu spænder de så bare ben for, at du kan være til stede i nuet, nyde livets facetter og trives mentalt.

Ud over at behandle psykisk lidelse, er metakognitiv terapi en transdiagnostisk metode, dvs. at metoden samt terapien virker på tværs af diagnoser, og hvorfor metoden også er velegnet til gruppeterapi. 


Hvordan er det at være i Metakognitivt forløb?

- Hør med her hvad nogle klienter har oplevet...

Allerede fra første session laver vi en slags mental kortlægning af dine tanker og triggere, hvad du gør med dem når de trigger dig, dvs. dine strategier.

Vi er nysgerrige på, hvor lang tid du bruger på strategierne, da tidsperspektivet i forskning har vist sig afgørende for graden af psykisk lidelse og mistrivsel. Du vil også få konkrete øvelser med god evidens bag og værktøjer til effektivt at kunne håndtere negativ tanke, reducere overtænkningen samt de strategier du bruger - så du kan opnå en følelse af kontrol og frigive tiden, din opmærksomhed, dit værdifulde fokus og dig selv til i stedet at leve levet fuldt ud.

I fællesskab ligger vi en plan for, hvordan du får det bedre og hvilket mål du ønsker at opnå med dine sessioner og metakognitiv behandling.

"Angsten styrede totalt mit liv, indtil jeg lærte metoden her at kende, fik styringen tilbage og vandt over angsten!


Angsten har i mange år været en del af mig, og i perioder har jeg følt, at den styrede mit liv totalt. Den har afholdt mig fra sociale arrangementer, kostet mig venskaber og fået tankerne og bekymringerne til at løbe fuldstændig løbsk masser af gange. Worst-case scenario, du ved.

Jeg har virkelig forsøgt mig med meget, for at få det til at gå væk. Vejrtrækningsteknikker, kognitiv terapi ved psykolog, meditationer, div. kosttilskud .... you name it. Noget virkede, men ikke så længe ad gangen.

Så var det, jeg var til info aften om metakognitiv terapi hos Berit og besluttede mig herefter for at give metoden et forsøg. I løbet af 7 sessioner har jeg lært SÅ meget nyt om den menneskelige psyke og står nu med en oplevelse af at have vundet over angsten!

Jeg har fået en ny forståelse af tanker og bekymringer - tankerne er virkelig "bare" tanker, så vigtigt at forstå og en game changer af de helt store for mig.

Jeg har øvet mig og udviklet mig med Berit på sidelinjen hele tiden og er nu på 6. måned fri for angst, og nu er det mig, der styrer.

Tusind tak Berit!! 

Er dybt taknemmelig for forløbet og stadig overrasket over, hvad metakognitiv terapi kan. 

Rikke

Administrativ Medarbejder, Åbenrå kommune.


"Fra bekymret, handlingslammet og med en manglende tro på mig selv, til GLAD, optimistisk og stolt i mig selv, med Metakognitiv Terapi."

Tusind tak for et vildt, transformerende og livsforandrende forløb. 

Det har været et vildt år, med op og ned ture, men du har grebet mig og været der for mig hver gang. 

Du har både fejret med mig og skubbet mig bagi, når jeg ikke selv kunne se det næste skridt. TAK 

 Der er faldet en forunderlig ro over mig, jeg bekymrer mig slet ikke så meget mere og så tror jeg meget mere på mig selv. Og jeg er mere glad for mig selv. Hvor jeg før blev handlingslammet eller blev frustreret, står jeg nu med en masse redskaber på hånden til at komme videre - TAK for det. Det er ikke kun mig der mærker forandringen, også dem omkring mig bemærker det, bl.a. min større ro og optimisme og det er jeg glad for. Jeg anede ikke hvilken vej jeg skulle gå og turde næsten ikke tro på en forandring, men pludselig er jeg midt i den og føler mig endda tryk i det. 

Er SÅ stolt og GLAD.

Jeg får sådan lyst til at sige til alle andre, der går med samme drøm om ikke at bekymre sig så meget, få et bedre selvværd og gå DIN vej: Hvis JEG kan - så kan du også!

Anne

Pædagog, Værestedet indenfor Blå Kors.

"Negative tanker og selvkritik prægede mit liv...."


Negative tanker og selvkritik prægede i den grad mit liv. Det er fantastisk at opleve at jeg så hurtigt er på vej til at kunne styre det med at mine tanker indimellem forvilder sig ind i en nedadgående spiral, som overhovedet ikke gør noget godt for mig.

Det kræver at man indser hvilke tanker, der er gode og hvilke tanker der fylder alt for meget. Tænk at man rent faktisk kan lære at have kontrollen over det og over sine negative tanker! Det er da langt sjovere at have en hverdag, hvor man kan undgå at bruge unødvendige kræfter på tanker og symptomer, der egentlig bare trækker mig nedad.

Jeg vil da langt hellere fylde mit liv med gode ting, og tanker, der gør mig glad. Selvfølgelig kræver det øvelse det her, men har man først forstået tankerne bag det metakognitive, så er det faktisk ikke så svært at få ind under huden. Jeg ville ønske at mange flere lærte det her værktøj at kende....for det giver tanke ro og er så livsbekræftende!!"

Mette

Leder, Sønderborg Kommune.

Vær blandt de første til at modtage sidste nyt!

Vil du også modtage gratis tips, viden og inspiration til at kunne håndtere sådanne oplevelser med mere mere ro og bedre mental sundhed? - Så skriv dig på maillisten her.

Påvirker vejret eller årstidsskiftet dit humør og overskud? 

Så hør med her i videoen. 

Få effektiv metakognitiv terapi i Kolding hos Metatrivsel og slip af med din angst, stress og depression. Læs om vores individuelle terapiforløb.
Få effektiv metakognitiv terapi i Kolding hos Metatrivsel og slip af med din angst, stress og depression. Læs om vores individuelle terapiforløb.

Mød din terapeut:

Metakognitiv terapeut, Berit Kafton Simonsen, er ansvarlig for gennemførslen af metakognitiv terapi samt coaching og har stor erfaring hermed.

Berit er uddannet (i 2024) fra Cektos som ledes af Pia Callesen - kvinden der for alvor "fik" den metakognitive terapi og metode til Danmark samt bidrog med evidens hertil bl.a. i forhold til angst og depression.

Ligeledes er Berit deltagende på en international masterclass med ophavsmanden til metoden og den metakognitive terapi, Dr. Adrian Wells som forventes at resultere i en anerkendt international certificering i 2024.

Berit er løbende underlagt supervision af egen terapi og praksis, for at dygtiggære sig yderligere og samtidigt sikre en høj kvalitet i den metakognitive praksis. Berit har allerede mange timers individuel terapi timer bag sig og ligeledes gennemført flere succesfulde og roste gruppeforløb.

Hvad kan vi sige om metodens effekt?

Forskning peger på, at mellem 70-80 % kommer over det de døjer med (som fx stress, depression, overtænkning, tankemylder, PTSD, OCD, tvangstanker, angst eller andre former for psykisk mistrivsel) ud fra behandling af den metakognitive metoder og terapi.

De fleste mennesker er færdigbehandlede efter 5-12 samtaler, nogle skal dog have flere.

At denne nyere terapiform, hvor behandlingen og effekten er understøttet af forskning, viser sig mere effektivt end traditionelle terapiformer, som fx. kognitiv terapi, til at hjælpe mennesker fri fra stress, og til at genvinde kontrol over forskellige lidelser

Klar til at opnå det?

Vil du vide mere, høre om metakognitiv terapi er for dig eller noget helt tredje, så er du mere end velkommen til at kontakte mig, for en uforpligtigende samtale her:

Afbudsregler:

Ønsker at ændre eller melde afbud til din samtale, skal dette ske senest kl. 12.00 dagen før samtalen. Du kan melde afbud eller ændre din tid via sms, opkald og e-mail.

Generelt:

+45 24249154  

bks@beritkafton.dk 

Hospitalsgade 4,  lokale 7,  6000 Kolding